Өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парақтарын бекіту туралы

Жаңартылған

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2015 жылғы 28 желтоқсандағы № 15-05/1138 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2015 жылғы 29 желтоқсандағы № 819 бірлескен бұйрығы. Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2015 жылы 31 желтоқсанда № 12740 болып тіркелді.

      Ескерту. Тақырыбы жаңа редакцияда – ҚР Премьер-Министрінің орынбасары – ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 11.01.2019 № 6 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 11.01.2019 № 4 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      2015 жылғы 29 қазандағы Қазақстан Республикасы Кәсіпкерлік кодексінің 143-бабының 1-тармағына сәйкес БҰЙЫРАМЫЗ:

      1. Мыналар:

      1) осы бірлескен бұйрыққа 1-қосымшаға сәйкес фитосанитарлық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімді және (немесе) фитосанитарлық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімнен алынған өнімді өндіруді, дайындауды, сақтауды, өңдеуді жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) арналған өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы;

      2) осы бірлескен бұйрыққа 2-қосымшаға сәйкес карантиндік объектілерді және (немесе) бөтен текті түрлерді және (немесе) карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған (ластанған) карантинге жатқызылған өнімді пайдалана отырып немесе оларға қатысты ғылыми зерттеулерді жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) арналған өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы;

      3) осы бірлескен бұйрыққа 3-қосымшаға сәйкес ағаштан жасалған буып-түю материалын таңбалауды және залалсыздандыруды жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) арналған өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы;

      4) осы бірлескен бұйрыққа 4-қосымшаға сәйкес карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған (ластанған) фитосанитарлық тәуекелі жоғары және төмен карантинге жатқызылған өнімді залалсыздандыруды жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) арналған өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы бекітілсін.

      Ескерту. 1-тармақ жаңа редакцияда – ҚР Премьер-Министрінің орынбасары – ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 11.01.2019 № 6 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 11.01.2019 № 4 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      2. "Өсімдіктер карантині бойынша мемлекеттік бақылау және қадағалау саласындағы тексеру парағының нысанын бекiту туралы" Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрінің 2015 жылғы 26 маусымдағы № 15-08/579 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2015 жылғы 13 шілдедегі № 525 бірлескен бұйрығының (Нормативтiк құқықтық актілердi мемлекеттiк тiркеу тiзiлiмiнде № 11858 болып тіркелген, "Әділет" ақпараттық-құқықтық жүйесінде 2015 жылғы 1 қыркүйекте жарияланған) күші жойылды деп танылсын.

      3. Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің Агроөнеркәсіптік кешендегі мемлекеттік инспекция комитеті заңнамада белгіленген тәртіппен:

      1) осы бірлескен бұйрықтың Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелуін;

      2) осы бірлескен бұйрық Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінде мемлекеттік тіркелгеннен кейін күнтізбелік он күн ішінде оның көшірмесінің мерзімді баспа басылымдарында және "Әділет" ақпараттық-құқықтық жүйесіне ресми жариялауға жіберілуін;

      3) осы бірлескен бұйрықты алынған күнінен бастап он күн ішінде оның көшірмесінің Қазақстан Республикасы Әділет министрлігінің "Республикалық құқықтық ақпарат орталығы" шаруашылық жүргізу құқығындағы республикалық мемлекеттік кәсіпорнына жіберілуін қамтамасыз етсін;

      4) осы бірлескен бұйрықтың Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің интернет-ресурсында және мемлекеттік органдардың интранет-порталында орналастырылуын қамтамасыз етсін.

      4. Осы бірлескен бұйрықтың орындалуын бақылау жетекшілік ететін Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы вице-министріне жүктелсін.

      5. Осы бірлескен бұйрық алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі.

Қазақстан Республикасының
Ауыл шаруашылығы
Министрі
______________ А. Мамытбеков

Қазақстан Республикасының
Ұлттық экономика
Министрі
______________ Е. Досаев

      "КЕЛІСІЛГЕН"

      Қазақстан Республикасы

      Бас прокуратурасы Құқықтық

      статистика және арнайы есепке

      алу жөніндегі комитетінің төрағасы

      _____________________ С. Айтпаева

      2015 жылғы 29 желтоқсан


  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы министрінің
2015 жылғы 28 желтоқсандағы
№ 15-05/1138 және
Қазақстан Республикасы
Ұлттық экономика министрінің
2015 жылғы 29 желтоқсандағы
№ 819 бірлескен бұйрығына
1-қосымша

Өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы

      Ескерту. Тексеру парағы жаңа редакцияда – ҚР Премьер-Министрінің орынбасары – ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 11.01.2019 № 6 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 11.01.2019 № 4 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      фитосанитарлық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімді және (немесе) фитосанитарлық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімнен алынған өнімді өндіруді, дайындауды, сақтауды, өңдеуді жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) қатысты

      Тексеруді тағайындаған мемлекеттік орган

      __________________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісіне (объектісіне) бару арқылы профилактикалық

      бақылауды және қадағалауды тағайындау туралы акт

      ___________________________________________________________________

                                          (№, күні)

      Тексерілетін бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің)

      атауы__________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің) жеке сәйкестендіру нөмірі

      (бизнес-сәйкестендіру нөмірі)___________________________________

      __________________________________________________________________

      Орналасқан жерінің мекенжайы ________________________________

Талаптар тізбесі

Талап етіледі

Талап етілмейді

Талаптарға сәйкес келеді

Талаптарға сәйкес келмейді

1.

Салыстыру кезінде анықталған Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекеттердің уәкілетті органдары, өсімдіктер карантині саласындағы уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшелері берген фитосанитариялық және карантиндік сертификаттардың берілгені туралы ақпаратты жете тексеру үшін уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшесінің өсімдіктер карантині жөніндегі мемлекеттік инспекторына карантинге жатқызылған өнімнің келгендігі туралы кез келген қолжетімді әдіспен хабардар ету немесе оны ұсыну (уақытылы ұсыну)





2.

Карантинге жатқызылған өнімде карантиндік объектілермен немесе бөтен текті түрлермен залалданған (ластанған) карантиндік объектілердің және бөтен текті түрлердің болмауы





3.

Залалданған карантинге жатқызылған өнімді карантиндік объектілердің тұқымдары мен жемістерін тіршілік ету қабілетінен айыру технологиясы бойынша өңдегеннен кейін алынған өнімде тіршілікке қабілетті карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





4.

Бақылау және қадағалау субъектісінің карантинге жатқызылған объектілерінде, жеке меншігіндегі және (немесе) жер пайдалануындағы жер учаскелерінде (алқаптарында), карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





5.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің фитосанитариялық сертификатының болуы





6.

Қазақстан Республикасының аумағынан әкету кезінде фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына фитосанитариялық сертификаттың болуы





7.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына кері экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің кері экспорттау фитосанитариялық сертификатының болуы





8.

Фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімді облысаралық тасымалдау кезінде Қазақстан Республикасының карантиндік сертификатының болуы





9.

Карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің таралу ошақтарын оқшаулау және жою іс-шараларын жүргізу





10.

Қазақстан Республикасының аумағына азық-түліктік, азықтық және техникалық мақсаттарда пайдалану үшін әкелінген дәнді, дәнді-бұршақты, майлы дақылдарды тұқымдық мақсатта пайдалануға жол бермеу





11.

Карантиндік арамшөптермен ластанған тұқымдық немесе отырғызылатын материалды егу үшін пайдалануға жол бермеу





12.

Қазақстан Республикасына карантинге жатқызылған өнімді әкелуге тыйым салуларды немесе шектеулерді бұзуға жол бермеу





13.

Қазақстан Республикасының аумағына және мемлекет ішіндегі тасымалдау кезінде карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді, сондай-ақ көлік құралдарын әкелуге жол бермеу





14.

Карантиндік объектілермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді өткізуге жол бермеу





15.

Карантиндік объектілермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді карантиндік фитосанитариялық аймақтан әкетуге тыйым салуларды немесе шектеулерді бұзуға жол бермеу





16.

Карантиндік арамшөптердің тұқымдары мен жемістерін тіршілік ету қабілетінен айыруды қамтамасыз ететін технологияның болуы





17.

Қалдықтарды, сыпырындыларды және қоқыстарды өртеуге арналған пештің, жабдықтың немесе фитосанитарлық шұңқырдың болуы





18.

Астықпен және оның өңделген өнімдерімен технологиялық операция жүргізгеннен кейін түсіру алаңын, қоймалық үй-жайды және технологиялық жабдықтарды тазалау





19.

Қалдықтарды (қоқысты, өсімдік қалдықтарын) жою немесе кәдеге жарату





20.

Карантинге жатқызылған өнімді сақтау немесе өңдеу жүзеге асырылатын қоймалық үй-жайларға жыл сайынғы профилактикалық залалсыздандыруды жүргізу





21.

Тұқымдық және отырғызылатын материалды зертханалық сараптама нәтижелерін алғанға дейін пайдалануға жол бермеу





22.

Импорттық отырғызылатын және тұқымдық материалды зертханалық сараптама нәтижелерін алғанға дейін сақтау шарттарын қамтамасыз ету





23.

Карантинге жатқызылған өнімде таңбалаудың болуы





24.

Карантинге жатқызылған өнімнің жүретін жолы немесе межелі пункті өзгерген жағдайда уәкілетті органның аумақтық бөлімшесі рұқсатының болуы





25.

Карантиндік объектілер таралған аймақта дайындалған карантинге жатқызылған өнімді карантиндік объектілерден таза аймақта дайындалған карантинге жатқызылған өніммен бірге сақтауға және тазалауға жол бермеу





26.

Қызметі карантинге жатқызылған өнімді өндірумен, дайындаумен, өңдеумен, сақтаумен, тасымалдаумен және өткізумен байланысты егістерді, аумақтарды, қоймаларды зерттеп-қарау





27.

Қатты жабыны бар түсіру алаңының болуы





28.

Қоймалық үй-жайдың болуы





29.

Қалдықтарды жоя отырып, карантинге жатқызылған импорттық өнімді, сондай-ақ карантиндік аймақтардан әкелінген карантинге жатқызылған өнімді тасымалдағаннан кейін көлік құралдарын тазартуды жүргізу





      Лауазымды тұлға (лар)

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      ___________________ _____________ _________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      Бақылау және қадағалау субъектісінің басшысы

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы
министрінің
2015 жылғы 28 желтоқсандағы
№ 15-05/1138 және
Қазақстан Республикасы
Ұлттық экономика министрінің
2015 жылғы 29 желтоқсандағы
№ 819 бірлескен бұйрығына
2-қосымша

Өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы

      Ескерту. Бірлескен бұйрық 2-қосымшамен толықтырылды – ҚР Премьер-Министрінің орынбасары – ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 11.01.2019 № 6 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 11.01.2019 № 4 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      карантиндік объектілерді және (немесе) бөтен текті түрлерді және (немесе) карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған (ластанған) карантинге жатқызылған өнімді пайдалана отырып немесе оларға қатысты ғылыми зерттеулерді жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) қатысты

      Тексеруді тағайындаған мемлекеттік орган

      __________________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісіне (объектісіне) бару арқылы профилактикалық

      бақылауды және қадағалауды тағайындау туралы акт

      _______________________________________________________________

                                    (№, күні)

      Тексерілетін бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің)

      атауы__________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің) жеке сәйкестендіру нөмірі

      (бизнес-сәйкестендіру нөмірі) __________________________________

      __________________________________________________________________

      Орналасқан жерінің мекенжайы ________________________________

Талаптар тізбесі

Талап етіледі

Талап етілмейді

Талаптарға сәйкес келеді

Талаптарға сәйкес келмейді

1.

Салыстыру кезінде анықталған Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекеттердің уәкілетті органдары, өсімдіктер карантині саласындағы уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшелері берген фитосанитариялық және карантиндік сертификаттардың берілгені туралы ақпаратты жете тексеру үшін уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшесінің өсімдіктер карантині жөніндегі мемлекеттік инспекторына карантинге жатқызылған өнімнің келгендігі туралы кез келген қолжетімді әдіспен хабардар ету немесе оны ұсыну (уақытылы ұсыну)





2.

Бақылау және қадағалау субъектісінің карантинге жатқызылған объектілерінде, жеке меншігіндегі және (немесе) жер пайдалануындағы жер учаскелерінде (алқаптарында) карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





3.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің фитосанитариялық сертификатының болуы





4.

Қазақстан Республикасының аумағынан әкету кезінде фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына фитосанитариялық сертификаттың болуы





5.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына кері экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің кері экспорттау фитосанитариялық сертификатының болуы





6.

Фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімді облысаралық тасымалдау кезінде Қазақстан Республикасының карантиндік сертификатының болуы





7.

Карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің таралу ошақтарын оқшаулау және жою іс-шараларын жүргізу





8.

Қазақстан Республикасына карантинге жатқызылған өнімді әкелуге тыйым салуларды немесе шектеулерді бұзуға жол бермеу





9.

Қазақстан Республикасының аумағына және мемлекет ішіндегі тасымалдау кезінде карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді, сондай-ақ көлік құралдарын әкелуге жол бермеу





10.

Карантиндік объектілермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді өткізуге жол бермеу





11.

Карантиндік объектілерді ғылыми-зерттеу мақсатында әкелуге уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшесінің келісім-хатының болуы





12.

Зертханалардың (жылыжайлардың)
басқа ғимараттардан және сыртта өсетін өсімдіктерден карантиндік объектілерді оқшаулау шарттарына сәйкес оқшаулануы





13.

Зертханаларда (жылыжайларда) саңылауларсыз тұтас қабырғалардың (оның ішінде кәріз және су құбырларының айналасында) және эксперименттер жүргізуге арналған герметикалық үстелдердің және едендердің, сондай-ақ ауа өткізбейтін есіктердің (оқшаулайтын орнатқышпен) және терезелердің (оқшаулауда ұсталынатын организмдерге сәйкес келетін ұяшықтар өлшеміндегі тормен жабдықталған) болуы





14.

Зертханаларда (жылыжайларда) герметикалық су құбырларының, кәріздің және мәжбүрлеп желдетудің болуы





15.

Киім ауыстыруға арналған бөлменің болуы





16.

Арнайы жеке костюмдердің, аяқ-киім және бас киімдердің болуы





17.

Торлар ұяшықтарының өлшемдеріне сәйкес тығыз жабылатын шарбақтардың болуы (кіріктірілген жеңдердің көмегімен жұмыс)





18.

Жұмыс орнында залалсыздандыруға арналған жабдықтардың (төменгі температуралы тоңазытқыштар, автоклавтар, құрғақ ыстық шкафтар) болуы





19.

Микробиологиялық зерттеулерге арналған бокстың болуы





20.

Тамбурларда ультракүлгін сәулелегіштердің болуы





21.

Тамбурларда жәндіктерге арналған феромондық немесе жабысқыш аулағыштардың болуы





22.

Оқшаулау орындарында қол жуғыш немесе бір жолғы қолғаптардың, сондай-ақ оқшаулау орындарымен жапсарлас немесе оның ішінде душтың болуы





23.

Шектеулі рұқсатты білдіретін тиісті белгілердің болуы





24.

Оқшаулау орындарында рәсімдерді арнайы тіркеу журналының болуы





25.

Карантинге жатқызылған өнімнің жүретін жолы немесе межелі пункті өзгерген жағдайда уәкілетті органның аумақтық бөлімшесі рұқсатының болуы





      Лауазымды тұлға (лар)

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)            (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      ___________________ _____________ _________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      Бақылау және қадағалау субъектісінің басшысы

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы
министрінің
2015 жылғы 28 желтоқсандағы
№ 15-05/1138 және
Қазақстан Республикасы
Ұлттық экономика министрінің
2015 жылғы 29 желтоқсандағы
№ 819 бірлескен бұйрығына
3-қосымша

Өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы

      Ескерту. Бірлескен бұйрық 3-қосымшамен толықтырылды – ҚР Премьер-Министрінің орынбасары – ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 11.01.2019 № 6 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 11.01.2019 № 4 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      ағаштан жасалған буып-түю материалын таңбалауды және залалсыздандыруды жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) қатысты

      Тексеруді тағайындаған мемлекеттік орган

      __________________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісіне (объектісіне) бару арқылы профилактикалық

      бақылауды және қадағалауды тағайындау туралы акт

      _______________________________________________________________

                                    (№, күні)

      Тексерілетін бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің)

      атауы__________________________________________________________________

      _________________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің) жеке сәйкестендіру нөмірі

      (бизнес-сәйкестендіру нөмірі) __________________________________

      __________________________________________________________________

      Орналасқан жерінің мекенжайы ________________________________

      __________________________________________________________________

Талаптар тізбесі

Талап етіледі

Талап етілмейді

Талаптарға сәйкес келеді

Талаптарға сәйкес келмейді

1.

Салыстыру кезінде анықталған Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекеттердің уәкілетті органдары, өсімдіктер карантині саласындағы уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшелері берген фитосанитариялық және карантиндік сертификаттардың берілгені туралы ақпаратты жете тексеру үшін уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшесінің өсімдіктер карантині жөніндегі мемлекеттік инспекторына карантинге жатқызылған өнімнің келгендігі туралы кез келген қолжетімді әдіспен хабардар ету немесе оны ұсыну (уақытылы ұсыну)





2.

Залалсыздандырылған ағаштан жасалған буып-түю материалында карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





3.

Бақылау және қадағалау субъектісінің карантинге жатқызылған объектілерінде, жеке меншігіндегі және (немесе) жер пайдалануындағы жер учаскелерінде (алқаптарында) карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





4.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің фитосанитариялық сертификатының болуы





5.

Қазақстан Республикасының аумағынан әкету кезінде фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына фитосанитариялық сертификаттың болуы





6.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына кері экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің кері экспорттау фитосанитариялық сертификатының болуы





7.

Фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімді облысаралық тасымалдау кезінде Қазақстан Республикасының карантиндік сертификатының болуы





8.

Карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің таралу ошақтарын оқшаулау және жою іс-шараларын жүргізу





9.

Қазақстан Республикасына карантинге жатқызылған өнімді әкелуге тыйым салуларды немесе шектеулерді бұзуға жол бермеу





10.

Қазақстан Республикасының аумағына және мемлекет ішіндегі тасымалдау кезінде карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді, сондай-ақ көлік құралдарын әкелуге жол бермеу





11.

Карантиндік объектілермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді өткізуге жол бермеу





12.

Ағаштың терең бөліктерінің 30 минут бойы плюс 56 °С төмен емес температураға дейін қызуын қамтамасыз ететін кептіруге арналған камераның болуы





13.

Зиянды организмдермен, карантиндік объектілермен залалданған ағашты не ағаштан жасалған буып-түю материалын, ағаш және қабықтың қалдықтарын жоюға арналған пештің немесе жабдықтардың болуы





14.

Өңдеу басталғаннан кейін 30 минут ішінде қызудың ағаштың барлық қалыңдығы бойынша (бетін қоса алғанда) 1 минут ішінде үздіксіз плюс 60 °C ең төменгі температураға дейін жетуін қамтамасыз ететін жабдықтың болуы (ең аз габаритті, 20 см аспайтын ағаштан жасалған буып-түю материалы үшін)





15.

Қалыңдығы 5 см-ден аспайтын ағаш үшін 2,45 ГГц жиілігімен біркелкі диэлектрлік қызуды қамтамасыз ететін микротолқынды энергияны бөлуге арналған екі жақты жылытқыштары немесе бірнеше толқын жолдары бар жабдықтардың болуы





16.

Ағаштан жасалған буып-түю материалын фумигация әдісімен залалсыздандырудың технологиялық схемаларын орындауды қамтамасыз ететін ағаштан жасалған буып-түю материалын фумигация әдісімен залалсыздандыруды жүзеге асыруға арналған жабдықтың болуы





17.

Карантинге жатқызылған өнімді сақтау немесе өңдеу жүзеге асырылатын қоймалық үй-жайларға жыл сайынғы профилактикалық залалсыздандыруды жүргізу





18.

Карантинге жатқызылған өнімде таңбалаудың болуы





19.

Карантинге жатқызылған өнімнің жүретін жолы немесе межелі пункті өзгерген жағдайда уәкілетті органның аумақтық бөлімшесінің рұқсатының болуы





20.

Карантиндік объектілер таралған аймақта дайындалған карантинге жатқызылған өнімді карантиндік объектілерден таза аймақта дайындалған карантинге жатқызылған өніммен бірге сақтауға және тазалауға жол бермеу





21.

Қоймалық үй-жайдың болуы





22.

Ағаштан жасалған буып-түю материалдарын залалсыздандыруды және таңбалауды жүзеге асыратын персоналдың біліктілігін растайтын құжаттардың болуы





23.

Залалсыздандыру бойынша жүргізілген жұмыс көлемін тіркеу журналының болуы (ағаштан жасалған буып-түю материалын кептіру және залалсыздандыру хаттамаларымен және кемінде 3 жыл сақталатын графиктермен бірге)





24.

Мүше мемлекеттердің заңнамасына сәйкес өлшем құралдарын салыстырып тексеруді растайтын құжаттардың болуы





25.

Камераның төменгі бөлігінде біркелкі орналасқан, көрсеткіштері ағаштан жасалған буып-түю материалын кептіру және залалсыздандыру хаттамасында, сондай-ақ ағаштан жасалған буып-түю материалына жүргізілген термоөңдеу графигінде көрсетілетін кемінде 4 термодатчиктің болуы





26.

Залалсыздандырылған ағаштан жасалған буып-түю материалдарын және залалсыздандырудан өтпеген материалдарды бөлек сақтауға арналған үй-жайдың болуы





27.

Кептіру хаттамаларымен және графиктермен бірге залалсыздандыру бойынша жүргізілген жұмыс көлемін тіркеу журналының болуы





28.

Өңделетін ағаштың ішіндегі және бетіндегі температураны талдау үшін кемінде 2 температуралық датчиктің болуы





29.

Ағаштан жасалған буып-түю материалының өндірісі орналасқан және оны залалсыздандыру жүргізілетін аумақ қоршалуы, ағаш қалдықтары мен қабығынан таза болуы тиіс, қатты жабыны және кірме жолдары болуы тиіс





30.

Қалдықтарды жоя отырып, карантинге жатқызылған импорттық өнімді, сондай-ақ карантиндік аймақтардан әкелінген карантинге жатқызылған өнімді тасымалдағаннан кейін көлік құралдарын тазартуды жүргізу





      Лауазымды тұлға (лар)

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      ___________________ _____________ _________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      Бақылау және қадағалау субъектісінің басшысы

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

  Қазақстан Республикасы
Ауыл шаруашылығы
министрінің
2015 жылғы 28 желтоқсандағы
№ 15-05/1138 және
Қазақстан Республикасы
Ұлттық экономика министрінің
2015 жылғы 29 желтоқсандағы
№ 819 бірлескен бұйрығына
4-қосымша

Өсімдіктер карантині саласындағы тексеру парағы

      Ескерту. Бірлескен бұйрық 4-қосымшамен толықтырылды – ҚР Премьер-Министрінің орынбасары – ҚР Ауыл шаруашылығы министрінің 11.01.2019 № 6 және ҚР Ұлттық экономика министрінің 11.01.2019 № 4 (алғашқы ресми жарияланған күнінен кейін күнтізбелік он күн өткен соң қолданысқа енгізіледі) бірлескен бұйрығымен.

      карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған (ластанған) фитосанитарлық тәуекелі жоғары және төмен карантинге жатқызылған өнімді залалсыздандыруды жүзеге асыратын бақылау және қадағалау субъектілеріне (объектілеріне) қатысты

      Тексеруді тағайындаған мемлекеттік орган

      __________________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісіне (объектісіне) бару арқылы профилактикалық

      бақылауды және қадағалауды тағайындау туралы акт

      _______________________________________________________________

                                    (№, күні)

      Тексерілетін бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің)

      атауы___________________________________________________________________

      _________________________________________________________________

      Бақылау және қадағалау субъектісінің (объектісінің) жеке сәйкестендіру нөмірі

      (бизнес-сәйкестендіру нөмірі)___________________________________

      __________________________________________________________________

      Орналасқан жерінің мекенжайы ________________________________

      _______________________________________________________________

Талаптар тізбесі

Талап етіледі

Талап етілмейді

Талаптарға сәйкес келеді

Талаптарға сәйкес келмейді

1.

Салыстыру кезінде анықталған Еуразиялық экономикалық одаққа мүше мемлекеттердің уәкілетті органдары, өсімдіктер карантині саласындағы уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшелері берген фитосанитариялық және карантиндік сертификаттардың берілгені туралы ақпаратты жете тексеру үшін уәкілетті орган ведомствосының аумақтық бөлімшесінің өсімдіктер карантині жөніндегі мемлекеттік инспекторына карантинге жатқызылған өнімнің келгендігі туралы кез келген қолжетімді әдіспен хабардар ету немесе оны ұсыну (уақытылы ұсыну)





2.

Залалсыздандырылған карантинге жатқызылған өнімде карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





3.

Бақылау және қадағалау субъектісінің карантинге жатқызылған объектілерінде, жеке меншігіндегі және (немесе) жер пайдалануындағы жер учаскелерінде (алқаптарында) карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің болмауы





4.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің фитосанитариялық сертификатының болуы





5.

Қазақстан Республикасының аумағынан әкету кезінде фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына фитосанитариялық сертификаттың болуы





6.

Қазақстан Республикасының аумағына әкелінген фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнім партиясына кері экспорттаушы елдің ұлттық карантиндік қызметінің кері экспорттау фитосанитариялық сертификатының болуы





7.

Фитосанитариялық тәуекелі жоғары карантинге жатқызылған өнімді облысаралық тасымалдау кезінде Қазақстан Республикасының карантиндік сертификатының болуы





8.

Карантиндік объектілердің және (немесе) бөтен текті түрлердің таралу ошақтарын оқшаулау және жою іс-шараларын жүргізу





9.

Қазақстан Республикасына карантинге жатқызылған өнімді әкелуге тыйым салуларды немесе шектеулерді бұзуға жол бермеу





10.

Қазақстан Республикасының аумағына және мемлекет ішіндегі тасымалдау кезінде карантиндік объектілермен және (немесе) бөтен текті түрлермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді, сондай-ақ көлік құралдарын әкелуге жол бермеу





11.

Карантиндік объектілермен залалданған карантинге жатқызылған өнімді өткізуге жол бермеу





12.

Карантинге жатқызылған өнімді сақтау немесе өңдеу жүзеге асырылатын қоймалық үй-жайларға жыл сайынғы профилактикалық залалсыздандыруды жүргізу





13.

Карантинге жатқызылған өнімнің жүретін жолы немесе межелі пункті өзгерген жағдайда уәкілетті органның аумақтық бөлімшесі рұқсатының болуы





14.

Қатты жабыны бар түсіру алаңының болуы





15.

Қоймалық үй-жайдың болуы





16.

Қалдықтарды жоя отырып, карантинге жатқызылған импорттық өнімді, сондай-ақ карантиндік аймақтардан әкелінген карантинге жатқызылған өнімді тасымалдағаннан кейін көлік құралдарын тазартуды жүргізу





      Лауазымды тұлға (лар)

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      ___________________ _____________ _________________________________

      (лауазымы)             (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)

      Бақылау және қадағалау субъектісінің басшысы

      ___________________ ____________ __________________________________

      (лауазымы)            (қолы)             (аты, әкесінің аты (бар болса), тегі)


Егер Сіз беттен қате тапсаңыз, тінтуірмен сөзді немесе фразаны белгілеңіз және Ctrl+Enter пернелер тіркесін басыңыз

 

бет бойынша іздеу

Іздеу үшін жолды енгізіңіз

Кеңес: браузерде бет бойынша енгізілген іздеу бар, ол жылдамырақ жұмыс істейді. Көбінесе, ctrl-F пернелері қолданылады